Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.
 

AMERICAN EXPRESS

American Express je globalna storitvena družba, ki komitentom zagotavlja dostop do produktov, spoznanj in izkušenj, ki bogatijo njihova življenja in gradijo poslovni uspeh.

Od leta 1997 je American Express partner izbrane skupine vodilnih bank in finančnih institucij iz celega sveta na področju izdaje produktov, ki nosijo blagovno znamko American Express in pridobiva trgovce v omrežju trgovcev American Express. S tem, da upravlja licenčna partnerstva, globalno infrastrukturo in blagovno znamko, ki močno privlači stranke, je American Express pridobil še večji prostor za svojo mrežo po celem svetu.

MEJNIKI RAZVOJA

Zgodba o American Expressu se začenja v Ameriki, v Buffalu, ki je bilo v 40. letih 19. stoletja eno od pomembnejših razvojnih središč nove celine. Z razvojem postaja vse pomembnejša hitra in kakovostna komunikacija. Potrebo po varnem prevozu blaga med prvimi zazna Henry Wells, ki storitve svojega podjetja ponudi številnim poslovnežem. Prevaža zlato, srebro in vrednostne papirje in konkurira celo državi, saj ponudi neprimerno cenejšo tarifo za poštne pošiljke med New Yorkom in Buffalom.

Leta 1850 skupaj z dotedanjimi konkurenti ustanovi novo družbo z imenom AMERICAN EXPRESS COMPANY, ki kmalu doživi velik uspeh. Ponujajo namreč veliko bolj praktično, preprosto in varno različico državne denarne napotnice - American Express Money Order. Še danes mnogo ljudi uporablja ta način pošiljanja denarja.

Uvedba plačilne kartice American Express leta 1958 je logična posledica razvoja in ponujenih storitev. Samo v prvih treh mesecih se zanjo odloči 500.000 ljudi. Do danes je število naraslo na več kot 40 milijonov uporabnikov zelene, modre, zlate in platinaste osebne kartice, posebne kartice Centurion in vseh t.i. podjetniških kartic.

Zgodba o nastanku in razvoju American Expressa kaže na temeljno strategijo korporacije, ki svoje ideje črpa iz želja in potreb svojih strank. Od samih začetkov je korporacija spodbujala ustvarjalnost zaposlenih, vlagala v njihovo izobraževanje in zaposlovala najboljše strokovnjake.

Skozi dolgoleten razvoj American Express dokazuje, da je pripravljen sprejeti vse izzive trga, razvijati nove storitve in plačilne instrumente. Vedno z mislijo pri imetnikih American Express kartic, ki pričakujejo in dobijo prvovrstno storitev. Dobrodošli vedno in povsod.

Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank je začela ponujati kartične produkte družbe American Express® Card Service leta 2011. Skladno s pogodbo z družbo American Express, je Intesa Sanpaolo Bank pooblaščena za izdajo produktov z blagovno znamko American Express in da sklepa pogodbe s trgovci, ki sprejemajo kartice American Express pri nakupih v Sloveniji. Intesa Sanpaolo Bank je pristojna za upravljanje vseh vidikov poslov vezanih s produkti blagovne znamke American Express, ki jih izdaja na podlagi licence družbe American Express.

Banka ima bogato ponudbo za osebne, družinske in poslovne namene. Ko komitenti dostopajo do želenih produktov in storitev, lahko ubirajo različne poti poslovanja, od klasičnih do najsodobnejših.

Banka je del ene največjih mednarodnih bančnih skupin, Intese Sanpaolo, ki posluje v več kot štiridesetih državah po vsem svetu in kotira visoko na svetovni lestvici najvarnejših bank. Odlikuje jo trdno in stabilno poslovanje, kar potrjujejo tudi ocene različnih uglednih mednarodnih ustanov.

American Express je ena prvih plačilnih kartic v svetu in hkrati tudi prva plačilna kartica, ki je bila na voljo uporabnikom v Sloveniji. Prvi so jo dobili že leta 1972.

Intesa Sanpaolo Bank izdaja:

Osebne plačilne kartice:

  • American Express Card;
  • American Express Gold Card;
  • Petrol Klub American Express Card;
  • DNEVNIK American Express Card.

Poslovne plačilne kartice:

  • American Express Business Card;
  • American Express Gold Business Card.