Piškotki
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zavarovanje


NEZGODNO ZAVAROVANJE IMETNIKOV PLAČILNIH KARTIC AMERICAN EXPRESS V TUJINI

Kot imetnik plačilne kartice American Express ste pri Zavarovalnici Triglav d.d. zavarovani za:
  •  nezgodno zavarovanje za primer nezgode, ki bi se zgodila kadarkoli in kjerkoli v tujini in katere posledice so lahko smrt ali trajna izguba splošne delovne sposobnosti (invalidnost).
  
Zavarovanje velja za vse imetnike plačilnih kartic American Express (zelena in zlata) za fizične in pravne osebe, kartic Petrol Klub American Express Card Zavarovalni vsoti znašajo:
  • smrt zaradi nezgode 3.000,00 EUR,
  • trajna invalidnost zaradi nezgode 5.000,00 EUR*.
**Zavarovalna vsota se izplača v sorazmernem deležu glede na stopnjo invalidnosti.
 
Poškodbe, ki imajo za posledico začasno nesposobnost za delo (dnevna odškodnina), niso krite s tem zavarovanjem.
 
Imetnik je zavarovan za čas veljavnosti kartice. Zavarovanje preneha s prenehanjem veljavnosti kartice oz. predčasno ukinitvijo kartice. V kolikor imetnik kartice razpolaga z več plačilnimi AMEX karticami hkrati, je zavarovan po vseh karticah, kar pomeni, da lahko uveljavlja odškodnino iz naslova imetništva vseh kartic.
 
Zavarovalno kritje prične ob 0.00 uri dne začetka veljavnosti plačilne kartice in traja do 24.00 ure tistega dne, ko poteče veljavnost plačilne kartice oziroma, ko imetnik plačilne kartice izgubi pravico do uporabe plačilne kartice.
 
Imetnik plačilne kartice mora nezgodo oziroma poškodbo, ki ima za posledico smrt (v tem primeru zakoniti zastopnik oz. dedič) ali trajno izgubo splošne delovne sposobnosti (invalidnost), prijaviti na zavarovalnem obrazcu, ki ga dobi v najbližji poslovni enoti Zavarovalnice Triglav d.d. Po končanem zdravljenju je potrebno zavarovalnici dostaviti zdravstveno dokumentacijo o poškodbi.
 
Imetnik plačilne kartice oz. upravičenec pridobi vse potrebne informacije oziroma uredi vse glede prijave katerikoli enoti Zavarovalnice Triglav d.d., praviloma pa v enoti zavarovalnice, ki je na področju banke. V ta namen predloži veljavno plačilno kartico. V primeru, da plačilne kartice nima (smrt, izguba, sankcija itd.) ali da zavarovalnica tako zahteva, izda banka imetniku Potrdilo o plačani zavarovalni premiji.